Büyük Baş Hayvan Yatakları Zemin Kaplama
Home » Büyük Baş Hayvan Yatakları Zemin Kaplama
Modern yöntemleri ile üretilmiş “Zenger Hayvan Yatağı” kullanarak;
- %17 – %25 arası daha fazla süt alabileceğinizi,
- At Çiftliklerinde Gerek At Sağlığı Gerekse Fiziksel Olarak Atlar Tam Güvence Üstünde Olurlar
- Anti Statik ve Anti Bakteriyel Özellikleri Açısından Muhtemelen sizin hayvanlarınızda da bulunan stres ve kişilik bozukluğu rahatsızlığının giderilip, Hastalanmama,Düzgün Yürüme, Stres,Annelerin süt kalitesinin arttırabileceğinizi,
- Döl verimini yükseltip daha sağlıklı ve sık yavru alabileceğinizi,
- Hayvanınızın yaşam alanındaki konforunu arttırarak daha çok randıman alabileceğinizi,
- Özellikle hayvanın meme bölgesine dışkı ve bakteri bulaşmasından dolayı yaşanan mastit hastalığını sıfıra indirebileceğinizi,
- Özellikle diz bölgesinden yaralandığı için sakatlanan hayvanlarınızın bu duruma maruz kalmasını önleyebileceğinizi Biliyor musunuz?
Avantajları
- Blok ve Anti Bakteriyel Olmaları,
- Yoğun ve Elastiki olmaları,
- Altlarında Su Atık Su Kanallarının Olmaları,
- Sağlam, dayanıklı, yumuşak ve hayvan dostu
- Drenaj eğimi sayesinde kendini temizlemsini sağlar.
- Kenar çerçevesi hayvanın doğru pozisyonda yatmasını ve kolay ayağa kalkmasını sağlar.
- Yatak yüzey dokusu hayvan ile zemin arasınada hava sirkilsayonu sağlar
- Bireysel yataklar kolayca değiştirilebilir ve yeni eklemeler yapılabilir.
- Kaliteli hammadde ve bağlantı çubukları ile genleşme ve uzama tolore edilmiştir.
- Montajı çok kolaydır.
- Hayvan yatağı” At Yetiştiriciliği ve besicilik sektöründe ve Süt Üretimine hizmet verenlere yönelik üretilmiş en pratik ve en teknolojik buluşlardan biridir. Doğru kullanıldığında hayvanı birçok tehlike ve hastalıktan korur.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
- “İnek yatağı” konulacak yer mutlaka inceden temizlenip kurutulmalıdır. Islak zemine serilmiş bir “inek yatağı” kullanım ömrünü kısaltabilir.
- Yatağın üzerine yatacak olan hayvan; tam olarak “hayvan yatağı” üzerine yatacak şekilde konumlandırmalıdır. Aksi durumda yatak izolasyon görevini görmeyeceğinden hayvanlar soğuk algınlığı başta olmak üzere bir çok hastalığa yakalanabilirler.
- Hayvanlar havalandırılmaya çıkarıldığında “hayvan yatağı” mutlaka bol su kullanılarak temizlenmelidir. Üzerindeki hayvan dışkısı benzeri artıklardan iyice arındırılmalıdır.
- “Hayvan yatakları” temizlenirken tuz ruhu ve benzeri asitik özellikler taşıyan temizlik ürünlerinden uzak durulmalıdır. Zira bu ürünler hayvan yataklarında tahribata yol açabilir.
- Herhangi bir nedenden ötürü zarar görmüş olan “hayvan yatağı” asla kullanılmaya devam edilememelidir. Yapısal özelliğini ve işlevini kaybetmiş “hayvan yatakları” faydadan çok zarar getirir.
- “İnek yatağı” üzerine hiçbir şekilde saman, örtü v.b. materyal konulmamalı; hayvanın direkt olarak yatağa temas etmesi sağlanmalıdır.
Kalite Standartları
HER ÜRÜNÜN KENDİ ŞEKİL, ÖLÇÜ, TASARIM VE KALINLIKLARINA GÖRE TSE BELGESİ AYRIDIR. 1 ADET TSE BELGESİ TÜM ÜRÜN ÇEŞİTLERİNE KULLANILAMAZ TSE BELGESİNDE ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ TAM OLARAK BELİRTİLMEMİŞ İSE TSE GEÇERSİZDİR.
- Yukarıda sayılan maddelere dikkat ettiğinizde hem “inek yatağı” uzun bir süre yenilenme ihtiyacı duymaz hem de yerine getirmesi gereken izolasyon, bakteri bulundurmama marifetlerinden uzun süre faydalanırsınız.